Григорій Козловський і його клуб «Рух» вкотре допомогли 45-ій бригаді ЗСУ

18 Січ, 2023

Григорій Козловський та його футбольний клуб «Рух» (Львів) знову прийшли на допомогу військовим 45-ої окремої артилерійської бригади Збройних Сил України.

Українські воїни отримали акумулятори та зарядні пристрої, шини для легкових і автобусних транспортних засобів. А також – мастильні матеріали й автозапчастини для легкових і вантажних автомобілі

«Дякуємо Григорію Козловському, керівництву футбольного клубу «Рух» і всім хлопцям, які до цього долучаються. Наша співпраця відбувається вже впродовж тривалого часу. Вона є дуже помічною для хлопців, яка зараз перебувають на сході. Тому що всі ці речі в максимально швидкі терміни ми отримуємо, і це значно посилює боєздатність наших воїнів. Ось і цього разу те, що ви сьогодні передаєте, вже завтра прибуде на схід», – підкреслив молодший лейтенант 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ Маркіян Лопачак.

Він додав, що в переважній більшості це запчастини до автомобілів, тому що ті надзвичайно швидко ламаються – через погані дороги й обстріли псується ґума, проколюються колеса. Відтак – постійні ремонти. Від того, наскільки якісно їздять машини, наскільки вони у справному стані, залежать і життя наших бійців, це підвищує боєздатність наших частин.

Генеральний директор львівського ФК «Рух» Ігор Дедишин особливо підкреслив: «Черговою партією допомоги нашим військовим ми підтверджуємо, що не зупиняємося і не втомлюємося. Розуміємо, що зараз це вкрай необхідно. Кажуть, що добрі справи люблять тишу, але ми робимо нашу допомогу публічною, тому що вважаємо, що це стане певним сигналом і для суспільства, і для Збройних сил України, аби всі переконалися, що маємо серйозний тил, який тримає руку на пульсі, завжди перебуває поруч, на відстані витягнутої руки та готовий допомагати кожен на своєму фронті. Це сигнал для підприємців, меценатів і простих людей, що всі повинні брати в тому участь і допомагати нашим військовим наближати нашу Перемогу».

До речі, вже незабаром українські артилеристи отримають безпілотники «Посейдон» від футбольного клубу «Рух».

З огляду на це М.Лопачак сказав: «Зараз хлопці завершують навчання. Думаю, що невдовзі ці крила передадуть безпосередньо до роботи. Крім «Посейдонів», так само завдяки футбольному клубу «Рух» ми отримували інші безпілотними, на них зараз навчається інша група військових».

За його словами, безпілотні апарати для артилерії – це фактично очі. «Наскільки якісні ці очі, наскільки якісно ми бачимо ворога, настільки прицільно можемо по ньому працювати. Відповідно до того буде кращий результат. Це надзвичайно вагома допомога, я думаю, що найближчим часом ми можемо продемонструвати якість цієї роботи», – відзначив М.Лопачак

У відповідь українські захисники-артилеристи передали футбольному клубу «Рух» бойовий стяг своєї бригади за численну допомогу та підтримку.

«Цей прапор буде висіти на найбільш видному місці. Ми ним дуже пишаємося. Бойовий стяг стане одним зі символів клубу, він займе найпочесніше місце на нашій базі, аби щодня кожна дитина, яка займається в академії «Руху», кожен футболіст, кожен працівник клубу, кожен гість – усі це бачили та розуміли, в який час ми живемо і чому цей прапор тут», – особливо підкреслив І.Дедишин.