Григорій Козловський і ФК «Рух» передали сучасні дрони українським військовим

14 Лют, 2023

Григорій Козловський, почесний президент футбольного клубу «Рух»(Львів), та власне увесь колектив «жовто-чорних» продовжують допомагати українській армії – цього разу 45-та окрема артилерійська бригада ЗСУ отримала інноваційні сучасні дрони.

Ці квадрокоптери облаштовані тепловізійними камерами нічного бачення. Серед моделей, які передав ФК «Рух», модифіковані дрони Djimatrice 30 і Djienterprise.

Маркіян Лопачак, молодший лейтенант 45-ої окремої артилерійської бригади ЗСУ особливо відзначив: «Така постійна допомога під час війни дуже потрібна. Приємно, що маємо таку співпрацю з футбольною спільнотою Львівщини та з «Рухом» зокрема. Дякуємо Ігорю Дедишину, Григорію Козловському та всьому колективу футбольного клубу, який фактично щомісячно надає нам допомогу».

Ігор Дедишин

Він додав, що війна – це динамічна річ, в якій важко все передбачити наперед. Коли у військових з’являється потреба, вони звертаються з проханнями – і їм одразу йдуть назустріч, жодного разу не відмовили. Тобто всі люди розуміють, наскільки це важливо.

Маркіян Лопачак повідомив: «Буквально декілька днів тому ми отримали перший квадрокоптер з тепловізійною камерою, яку передав голова Львівської асоціації футболу Олександр Шевченко, і відразу цю естафету підхопив «Рух» і Григорій Козловський. Тож ми отримали ще партію крутих сучасних квадрокоптерів, які нададуть нам змогу працювати вночі».

За словами Маркіяна Лопачака, моральний дух в українських бійців – на високому рівні. Напевно, більше в тилу переживають. Бо ті хлопці, які є на фронті, мусять виконувати свою роботу, і вони це роблять якісно. «У тому числі й завдяки такій допомозі, яку ми отримуємо. Це сучасна техніка з якісними тепловізійними камерами, з якою ми зможемо працювати не тільки вдень, а й уночі, відповідно, в наших ворогів буде менше часу на відпочинок, і це приближуватиме нашу Перемогу», – додав він.

Упродовж повномасштабної війни ФК «Рух» та його почесний президент Григорій Козловський неодноразово передавали захисникам вантажівки, рації, генератори, кунги, шини та багато іншого.

З огляду на це генеральний директор ФК «Рух» Ігор Дедишин підкреслив: «Чергова партія допомоги – це те, що в нас замовили наші військові, те, що для них найнеобхідніше. Сучасна війна, яка триває в Україні, є більш технологічною, можна сказати, що це війна дронів. Те, що ми передаємо, вкрай важливе для українських військових. Ми намагаємося передавати найкращі зразки, це найновіші розробки, які з’явилися на ринку. Вчасно зреагувавши, ми змогли отримати їх у наше розпорядження. Тож зараз передаємо нашим військовим із вірою у швидку Перемогу. Віримо в те, що кожна наша допомога, допомога інших людей, підприємців, меценатів наближає той час. Пишаємося, що ми та всі інші люди, українці, будуть відчувати гордість і причетність до цієї Перемоги. Це нас надихає».